Southfields centraliseert sportproductie

Southfields heeft de nationale sportproductie gecentraliseerd, met (voorlopig) een viertal compacte regies vanuit het Multi Sport Platform in Hilversum. Lees het volledige artikel AV-Entertainment:

House of Sports en Southfields richten nieuw bedrijf op: Eyecons

Amsterdam, 19 januari 2017

Eyecons is het media, marketing en fandata exploitatieplatform ten dienste van de Nederlandse sport. Eyecons is een joint venture van sportmarketingbureau House of Sports en sportproducent Southfields. Beide partijen bundelen de krachten om de Nederlandse top- en breedtesport te ondersteunen in haar digitale transitie en bij de exploitatie van haar media-, marketing- en datarechten.

Koen Hermens, één van de eigenaren van House of Sports: ‘Om in de toekomst relevant te blijven voor leden, fans en sponsoren is het voor sportbonden, clubs en sporters essentieel op de juiste manier in te spelen op de kansen die de digitalisering biedt. Eyecons heeft als missie om de sport te helpen met haar kennis en expertise, aangevuld met techniek en software voor bijvoorbeeld de distributie van content en de opbouw van de fan database. Sportbonden, clubs en sporters moeten in de toekomst ingericht zijn om één op één met haar leden en fans te kunnen communiceren’.

Eyecons is nu al actief in het voetbal. Het bedrijf runt het exploitatiemodel onder de Tweede Divisie voetbal. Namens de belangenvereniging van de clubs (CVTD) heeft Eyecons een businessmodel ontwikkeld dat de komende vijf jaar tot significante waarde gaat leiden voor de mediarechten, de collectieve marketingrechten en de fan database van de Tweede Divisie. Hierbij spelen zowel traditionele media als nieuwe digitale mediatoepassingen een belangrijke rol. Eyecons is met meerdere sportbonden in gesprek om ook met hen tot een vernieuwd exploitatiemodel te komen.

Euro Hockey League Sponsor Report

Management buy-out bij Infostrada Productions

TV Producent gaat verder onder nieuwe naam: Southfields

Nieuwegein, 19 juni 2015

Via een management buy-out zijn vandaag alle aandelen van Infostrada Productions overgenomen van CMI Holding. Het Nederlandse tv- productiebedrijf gaat onder de nieuwe naam Southfields zelfstandig verder. Het directie team van Southfields bestaat uit de directeuren Arthur Zuijderwijk en Ernst Veldkamp. Rik Sentrop en Emiel Gobes completeren als mede- aandeelhouders het managementteam.

Ronald van Wechem en Robert van den Bogaard (mede oprichters van televisieproducent Eyeworks) zijn met hun nieuwe bedrijf Fullbright in progress 30% aandeelhouder van Southfields geworden. Mark Ramakers (voormalig CFO Talpa) heeft namens het management de transactie begeleid. Mark is ook als aandeelhouder toegetreden tot Southfields. Southfields (voorheen: Infostrada Productions) is met haar circa 50 werknemers o.a. bekend van de wedstrijden en programma’s van het Nederlands Elftal voor SBS6, de voetbalprogramma’s en Formule 1 voor Sport1, de wedstrijdregistraties en programma’s van de Jupiler League voor Fox Sports, PSV TV, RTL Autovisie en de studio show Koning Voetbal voor RTL7.

Op 3 juli start het vijfde seizoen van Tour du Jour met Wilfred Genee op RTL7 en vanaf medio augustus produceren ze de programma’s rondom de Champions League voor SBS6. Tevens is Southfields 33% eigenaar van de Euro Hockey League, de Champions League variant van het hockey.

Ernst Veldkamp & Arthur Zuijderwijk, directie Southfields: “We zijn blij en trots dat we het bedrijf, dat in de kern al ruim 13 jaar als onafhankelijke producent opereert, over kunnen nemen. Met de huidige mensen hebben we een schat aan ervaring, creativiteit en daarmee kwaliteit in huis. We zijn CMI, de OR, Mark, Ronald en Robert dankbaar dat we deze stap nu kunnen maken. We kijken er naar uit om nog vele mooie producties te maken.”

Peter Rademaker, CEO CMI: “Na de verkoop van het sportdatabedrijf past de verkoop van Infostrada Productions binnen de koers van CMI om verder te focussen op het verstevigen en internationaal uitbreiden van technische en facilitaire activiteiten op het gebied van registratie, management en distributie van video content. Door de management buy-out blijft Southfields in vertrouwde handen. Ik heb er alle vertrouwen in dat met de huidige directie de ingeslagen weg succesvol wordt voortgezet en dat Southfields hun positie als onafhankelijke televisieproducent de komende jaren verder zal verstevigen en uitbouwen. Ik wens het management en de medewerkers van Southfields heel veel succes om hun ambities vorm te geven.”