Het Bedrijf

Southfields is een toonaangevende Nederlandse televisieproducent, gespecialiseerd in sportproducties.

Southfields is onder meer bekend van de wedstrijden en programma’s van de Champions League en de Oranjeleeuwinnen voor Veronica, de voetbalprogramma’s en Formule 1 voor Ziggo Sport, de wedstrijdregistraties en programma’s van de Keuken Kampioen Divisie en de Tweede Divisie voor ESPN, PSV TV,  en diverse sportprogramma’s voor RTL 7, zoals Tour du Jour.

De geschiedenis van Southfields

Southfields werd in 2002 opgericht door Kees Jansma en Will Moerer onder de naam WK Producties. In 2005 ging het bedrijf verder als Eyeworks Sport tot het in het najaar van 2011 werd overgenomen door CMI Holding. Het bedrijf werd toen samengevoegd met het sportdata bedrijf Infostrada Sports tot de Infostrada Sports Group.

Begin 2015 werd het bedrijf opgesplitst in Infostrada Sports en Infostrada Productions. In juni 2015 werd Infostrada Productions overgenomen door het huidige management tezamen met een investeerder. Hierbij werd de naam veranderd in Southfields.

Het management bestaat uit: Arthur Zuijderwijk, Ernst Veldkamp en Emiel Gobes.

Southfields merken

Southfields onderneemt op meerdere fronten met de volgende merken:

Wielerflits
hét grootste wielerplatform van Nederland

Eyecons
hét exploitatie platform voor professionele, kleinere sporten in Nederland. Eyecons is een samenwerking met House of Sports.

Fanalists
voor fandata advies en implementatie in sport en entertainment

TEN Content Agency
een digitaal video productiebedrijf dat zich richt op sport contentmarketing

NK voetbalquiz
de jaarlijkse prestigieuze voetbalquiz met wisselbeker

Kijk mee achter de schermen bij PSV - Atletico Madrid